Live voting je modul, který vznikl z podnětu vyučujících na fakultě, a slouží ke zvýšení atraktivity přednášek, resp. cvičení díky interaktivnímu zapojení studentů do výuky.

Tvorba a nastavení činnosti Live voting

Vyberte činnost Live voting při zakládání nové činnosti.

Nastavení, která jsou pro všechny činnosti společná jsou vysvětlena zde.

Obecná nastavení

Je potřeba vyplnit povinný parametr Název, volitelně pak Popis činnosti, který lze přidat k názvu na hlavní straně.


Známky

Sekci známky můžete nastavit pouze pokud zatrhnete checkbox "Vyžadovat přihlášení účastníků" (obrázek výše) a checkbox "Zapnout známkování".



Omezit přístup

Informace o omezení přístupu jsou popsány zde.

Po kliknutí na "Uložit a zobrazit" se dostanete na stránku, kde můžete vytvořit nebo upravit jednotlivé otázky kliknutím na "Upravit otázky".

Na výběr je ze dvou typů otázek: single choice a multiple choice. Při tvorbě otázky máte k dispozici WYSIWYG editor. Ten můžete využít nejen pro vložení textu, ale také třeba obrázků nebo kódu.


Po vytvoření otázky je třeba přidat možnosti (2). Počet možností není omezený, ale doporučujeme držet se rozumného počtu pro následnou dobrou čitelnost a přehlednost při hlasování.


Možnosti můžete upravovat pomocí kliknutí na vytvořený text "Nová možnost (klikněte pro editaci)" nebo kliknutí na symbol tužky vedle přidané možnosti. Dále možnosti můžete odebírat pomocí symbolu křížku nebo pomocí šipky měnit pořadí odpovědí. Při odstranění možnosti budete muset tento krok vždy potvrdit.


Další možnosti, jak upravovat stránku jsou zduplikování otázky(1), odstranění otázky (2) a změnu pořadí otázek pomocí šipek (3). Dále je možné odstranit odpovědi všech otázek pomocí tlačítka "Vymazat odpovědi všech otázek" (4)

Zahájení hlasování

Po dokončení tvorby otázek následuje možnost spustit samotné hlasování. Účastníci potřebují URL, které je zakódované také v QR kódu (po kliknutí se zvětší na celou obrazovku).

Dále je potřeba zvolit, zda chcete zviditelnit (1) průběžné výsledky nebo je zveřejnit až po ukončení hlasování. Dobu hlasování (2) můžete nastavit z předpřipravených voleb podle potřeby pro každou otázku zvlášť. Hlasování zahájíte tlačítkem (3), přičemž se spustí odpočítávání a pokud je zvoleno zviditelnění průběžných výsledků, je v reálném čase vidět, jak účastníci hlasují. Mezi otázkami se pak pohybujete pomocí šipek. Po skončení hlasování se přes tlačítko (5) dostanete k výsledkům, členěným podle otázek. Pokud byste chtěli vyresetovat hlasování, tak je možné to udělat pomocí tlačítka (4)




Naposledy změněno: pátek, 8. října 2021, 10.48