Činnost Docházka slouží k evidenci účasti studentů na cvičeních. K zaznamenání docházky slouží škála možností (defaultně Present, Late, Excused, Absent). Škálu je možné editovat. Za docházku můžete studentům udělit body.

Tvorba evidence docházky

Novou činnost docházka lze vytvořit vybráním "Docházka" při přidávání činnosti.

Nastavení činnosti

Při tvorbě nové docházky je potřeba zvolit Název a rozhodnout se, zda budete za docházku chtít udělit známku. Hodnocení může být typu škála (např. ano/ne) nebo formou bodů. Další nastavení činnosti najdete na stránce Nastavení činnosti.

Kromě běžného nastavení můžete nastavit omezení na konkrétní IP adresy. Studentům pak můžete dovolit si docházku zapsat například pouze ze školní sítě.

Další nastavení následuje po uložení činnosti kliknutím na "Uložit a zobrazit".


Nastavení docházky

Po založení činnosti Docházka je nutné nastavit jednotlivé paralelky a jejich vlastnosti. Více informací zde.


Přidání cvičení

Detaily jednotlivých paralelek definujete v záložce "Přidat cvičení" (1). V případě společného cvičení pro všechny účastníky kurzu zvolíte "Společné". Pokud potřebujete vytvořit docházku odděleně pro jednotlivá cvičení, zvolíte "Skupina" a jednotlivá cvičení vytvoříte ve třech krocích:

  1.  Vyberete jednu z nabízených skupin. Díky integraci Moodle na KOS máte jednotlivé paralelky předpřipravené. 
  2. Vyplníte datum a čas konání vybraného cvičení a  nastavíte opakování.
  3. Kliknete na "Přidat"

Uvedené tři kroky zopakujete pro potřebný počet cvičení.

Nastavení hodnot

Možné hodnoty pro zápis docházky můžete změnit v záložce "Stav nastavení" (2). Zde je možné upravit pojmenování stavu docházky, příslušné bodové ohodnocení, či automatické předvyplňování, které lze podle potřeby manuálně upravit.

Zápis docházky

Samotnou docházku zapíšete v záložce "Cvičení" (3), kliknutím na ikonu (4). Již zaznamenanou docházku upravíte kliknutím na ikonu (5). Náhled na docházku k vyplnění je přiložen níže.



Last modified: Friday, 15 October 2021, 10:20 AM